Boxning: Otroligt populär kampsport

Boxning är en av de mest populära spelen, särskilt i Europa och Amerika. Legender som Muhammad Ali, Jack Johnson, Joe Louis, Rocky Marciano, Benny Leonard, Mickey Walker tillsammans med många stjärnor har fört världsberömmelse och erkännande till sporten. Boxning har tidigare känd under namnet Pugilism, betyder söt vetenskap.

Historiska bevis leder till det faktum att boxning var förhärskande i Nordafrika i 4000 BC. Det var också populärt spelat i grekiska och Rom. Reglerna var rå sedan och boxare ofta ägnat sig åt dödliga boxning rundor med läder tejpade på sina bara händer. Man tror att i det antika Rom, boxning fighters var oftast brottslingar och slavar. De spelade spelet för att vinna och bli oberoende. Men fakta pekar också på fria män kämpar för konkurrens och sportens anda. Slutligen, är August känd för att ha förbjudit slåss. Det sägs också att Theoderik i 500 e Kr förbjöd sporten på grund av sin popularitet och växande distraktion orsakas i det offentliga livet.

boxning mike tyson

De första tecknen på dokumenterade register tar dig till år 1681 i Storbritannien. Det är en populär tro att hertigen av Albemarle höll en boxnings konkurrens mellan hans slaktare och butler. Den vanligaste orsaken till dessa matcher tros vara nöjen och kul.

Före 1866, är Jack Boughtonis krediteras med upprättande av en uppsättning regler för boxning. Det sägs Jack beslutat att offentliggöra de regler som 1743 efter en hemsk match med en av sina motståndare som dog under matchen. Legenden var populärt kallad ”Fader Boxing”.

Boxning Fighters

I antikens Rom, boxning fighters var oftast brottslingar och slavar spelar för att vinna och bli oberoende.
Men inträffade mer igenkännlig utveckling under en tid som kallas modern tid i boxning. Under år 1866, markis av Queensberry samtyckt till en ny uppsättning av boxningsreglerna. Reglerna titeln med hans namn. De nya reglerna införs begränsat antal 3-minuters ronder. Det förbjudna också mejsling och brottning under matchen och gjorde handskar obligatorisk. Det tog ett tag för kala-välvda kämpar för att helt gå ur modet, men det fanns betydande minskning efter regeln antogs. År 1892, James Corbett ställa denna regel rakt genom att besegra den nakna hårt styrt boxare John Sullivan med de nya fastställda regler.

En annan radikal förändring i sporten kan spåras till Douglass. Det var John Douglass som gav upphov till de moderna dag boxning regler långt tillbaka i 1865. Känd som ”skyddshelgon”, Douglass har bidragit till en systematisk omgång boxning. Han gjorde 12 framträdande regler, de mest betydande är tre-minuters ronder och godkända standarder för boxningshandskar.

Det fanns ingen ser tillbaka för sporten under tidigt 1900-tal. Boxning var på listan i St Louis spel i 1904. Under hela 20-talet, bevittnade världen begåvade soldater som kämpade för titlar och skänkt spelet med världens kända erkännande och popularitet. Boxning var på väg rakt in i 21: a århundradet med grace och eftertryck.

1902, London tandläkare vid namn Jack Marles uppfann den första munskydd för boxare. De mun vakter var i princip avsedd för utbildning. År 1913 blev Weltervikt fighter Ted ”Kid” Lewis första boxare att använda en skyddande munstycke i prisringen. Munstycket blev snart populär och fick bifall i sporten i boxning.

National Boxing Association

Inrättandet av National Boxing Association (NBA) 1927 garanteras en skälig beslutande organ som såg in i spelet och dess framgång. Huvudsyftet med NBA var att arrangera VM mellan de bästa förmågorna och titta efter boxnings etik och populariteten för spelet. Vi har tre världs hyllade boxning organisationer idag, WBC, IBF och WBA. International Amateur Boxing Association bildades 1946 och det är den första internationella organ för amatörboxning.

Några andra härliga namn i historien om boxning inkluderar Gene Tunney, Corbett och Sullivan för tung viktklass, som också lätta mästare Barney Ross och Henry Armstrong. Boxning historia ger en inblick i många ståndaktiga stunder av spelet.

Powered by themekiller.com